Der er masser af muligheder for spændende og smukke ture i kajak på Sjællands Vestkyst, langs kysten, i vandløb og på søerne

Der er kyster, rev og næs, kløfter og meget mere, som giver muligheder men også farer. Derfor skal kajakroeren kende sine egne begrænsninger, især ved vestlige vinde.

På Reersø kan man sætte i ved Nordstranden eller i havnen. Bemærk at det store lavvandede område mellem Sjælland og Reersø er lukket område. Jammerland Bugt fra Reersø til Asnæs er flad, hvilket giver mange muligheder for isæt. Via Sukkerkanalen kan man sejle til Tissø via Nedre Halleby Å. Kalundborg Fjord er også fin at sejle i, man kan sætte i ved Gisseløre, men skal dog være opmærksom på, at der er en del skibstrafik. Ved Røsnæs er der en del stenrev, som kan være problematiske, der kan ligeledes være kraftig sø.

Farvandet omkring Agersø er også velegnet til kajak, du kan leje kajakker hos Dybkærgaard

Skælskør Fjord giver også gode muligheder for kajakture, Vasebro er bl.a. et godt sted at sætte i.

Agersø rundt i kajak

Hvis vejret er godt, er en tur Agersø rundt en flot oplevelse. Turen er på ca 20 km og kan i godt vejr ros af erfarne IPP 2 roere - blæser det mere end 4-5 m/s bør erfaringsgrundlaget være på IPP 3 niveau.
Læs mere om ruten og download kort her

Omø rundt i kajak

Omø ligger ved siden af Agersø på kanten af Storebælt. Der er ikke ret langt mellem de to øer, så det vil være oplagt at kombinere en tur rundt om de to øer, og så måske bruge en weekend på det.
Se hele ruten og download kort her

Tur fra Bisserup i kajak

Bisserup er et oplagt sted at ro kajakture fra. Den lille havn, der benyttes både af lystbåde og fiskere, giver mulighed for at ro både ture på fjorden og langs den åbne kyst. Kysten byder til den ene side på fine strande og den til den anden på et rigt fugleliv.
Se hele ruten og download kort her

Skælskør - fjord, by, nor og strand i kajak

En kajaktur ved Skælskør kan byde på hele pakken. Inden for en forholdsvis kort rotur kan man opleve Storebælt med hvad det kan byde på af udsigt og bølger, fjorden hvor vinden stadig kan mærkes og sejlrenden snor sig af sted, Skælskør Havn med alle dens tilbud af caféer, iskiosk og fiskehandler mm, stærk strøm og beskyttet roning på Noret, der minder meget om en sø. Se hele ruten og download kort her