Kalundborg | Aktiviteter og Attraktioner | Sjælland

Kalundborg

”Tag til Costa Kalundborg,” som Shu Bi Dua synger, og der er noget om det, for Kalundborg er faktisk en decideret krydstogtdestination. Det er primært større britiske cruiseskibe, der ligger til i den gamle købstad henover sommeren, når turisterne kommer for at opleve den charmerende middelalderby "Højbyen" og det moderne Kalundborgs shopping´- og caféliv. Fra Kalundborg er du tæt på noget af Danmarks smukkeste natur i Nordvestsjælland - blandt andet halvøen Røsnæs, der med sine stejle naturlige skrænter danner en bjergtagende kulisse for Danmarks største Vingård, Dyrehøj Vingård. Oplev de naturskønne omgivelser langs hyggelige vandre- og cykelruter, eller kom helt ned i gear på den nærliggende bystrand.

kirken spejlbilede

Den 5-tårnede kirke i Kalundborg

Vor Frue Kirke i Kalundborg er med sine fem tårne et helt enestående bygningsværk. Kirkens grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig, hvilende på fire granitsøjler, over kirkens midtpunkt.

Eventyrlig natur på Røsnæs

Eventyrlig natur på Røsnæs

Kalundborg Museum

Kalundborg Museum

Overfor Vor Frue Kirke, i Adelgade 23, finder du Kalundborg Museum, der har til huse i Lindegården, der er bygget 1600-1750 og danner en enestående ramme om museets betydelige samlinger. Disse belyser den kulturhistoriske udvikling på Kalundborg-egnen fra oldtid til ca. 1900. Der er en betydelig oldsags- og middelaldersamling samt en stor dragtsamling med røsnæsdragter og bydragter fra 1750 til 1914.

Korsridderbyen Kalundborg

Korstogsbyen Kalundborg

Korsfarerne strømmede i 1200-tallet til Kalundborg for at samles, inden de drog via Storstrømmen udover Østersøen mod blandet andet Estland. 

Bistro Bispegården

Åbningsreception Fredag den 6. marts 2015 kl. 14:00-16:00
Køkkenet laver lidt smagsprøver på vores charcuteri.

Bondegårdsferie

Bondegårdsferie

Birkegårdens Haver

Birkegårdens Haver er fem meget forskellige havetyper: den dansk/engelske have, Danmarks største japanskinspirerede have, klosterhaven med 300 krydder og lægeurter, præriehaven og permahaven, stor café, gavebutik

Velkommen til Nekselø

Velkommen til Nekselø

Bestil oplevelser i Kalundborg hjemmefra

Se alle bookbare oplevelser her