Velkommen til Kalundborg

Korsridderne ligger på spring og er klar til at tage dig med en tur tilbage til fortiden i moderne omgivelser. Kalundborg er en charmerende by, hvor du både finder den gamle middelalderby "Højbyen" og det moderne Kalundborg med shopping og caféliv. I Kalundborg finder du den 5-tårnede kirke, hvis lige ikke findes nogen steder i Nordeuropa. Som Danmarks 3. største krydstogthavn er Kalundborg også godt besøgt af englændere, der nyder gåture i "Højbyen" og den dejlige natur i området. Kalundborg har også en bynær strand og grønt område, hvor der hvert år er musikfestival med mange forskellige store kunstnere. I kan tæt på Kalundborg opleve Røsnæs fyr i naturskønne omgivelser, hvor der er mange hyggelige og smukke vandrerruter og mulighed for en skøn cykeltur i det bakkede område.


Korsfarerne strømmede i 1200-tallet til Kalundborg for at samles, inden de drog via Storstrømmen udover Østersøen mod blandet andet Estland. 

Vor Frue Kirke i Kalundborg er med sine fem tårne et helt enestående bygningsværk. Kirkens grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig, hvilende på fire granitsøjler, over kirkens midtpunkt.

Overfor Vor Frue Kirke, i Adelgade 23, finder du Kalundborg Museum, der har til huse i Lindegården, der er bygget 1600-1750 og danner en enestående ramme om museets betydelige samlinger. Disse belyser den kulturhistoriske udvikling på Kalundborg-egnen fra oldtid til ca. 1900. Der er en betydelig oldsags- og middelaldersamling samt en stor dragtsamling med røsnæsdragter og bydragter fra 1750 til 1914.