På tur med Jule-damptog 16-17. dec. | Sjællands Vestkyst

På tur med Jule-damptog 16-17. dec.

Julen er fyldt med traditioner.

Een af dem er Foreningen Vestsjællands Veterantog's juledamptog, som i år kører i weekenden 16.-17. december på banestrækningen Slagelse-Høng-Gørlev. Deres køres to dobbeltture hver af dagene.

Se afgangstider og billetpriser her

Damplokomotivet K564 er trods en alder på 118 år fortsat køreklart, takket været omhyggelig vedligeholdelse. Lokomotivet er fyret op, klar til at trække en vognstamme af 2-akslede træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920'erne, kendt som ”rystevogne”. I toget er desuden en cafévogn, som tilbyder lidt at styrke sig på i vinterkulden, samt en pakvogn til barnevogne og cykler, som medtages gratis.

På endestationen Gørlev vil der på stationspladsen være juleboder med saft, æbleskiver, salgsboder m.m. Blandt andre vil Dybkærgaard Gårdbutik fra Næsby Strand ved Slagelse være tilstede og friste med økologiske produkter, danskproducerede vine, julelækkerier, juleting og håndstøbte lys fra egen produktion.

Derudover kan man nyde den hyggelige atmosfære omkring et gammeldags stationsmiljø med bl.a. vandkran, kulkran, meldeklokke m.m. Og selvfølgelig er togets personale iklædt datidens jernbaneuniformer, alt sammen med til at skabe det rette jernbanemiljø, fra den tid da farfar var dreng.

Her er lagt op til en virkelig festlig juleoplevelse for hele familien med nostalgi og masser af julestemning. Om det hele bliver indrammet af et hvidt snelandskab vil kun tiden vise... Men sikkert er det, at Julemanden lader kanen hvile, og tager en tur med toget istedet.

Vestsjællands Veterantog har oplevet endnu et år med med glade rejsende på mange af regionens banestrækninger samt i København, og har transporteret både lokale gæster og mange turister udefra, som har taget del i nostalgiske togrejser tilbage i tiden, og hvor både voksne og børn har haft store oplevelser i egnens 'levende jernbanemuseum'.

Nu kører toget i remise, hvor foreningens frivillige medlemmer sørger for den fortsatte vedligeholdelse af materiellet og klargøring til nye rejser i 2018.


Yderligere oplysninger på foreningens hjemmeside www.vsvt.dk

Åbningstider

16/12/2017 - 17/12/2017 Lørdag, Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitVestsjælland A/S info@visitvestsjaelland.dk
 

Kontakt

Adresse

Stationen
4281 Gørlev

Telefon

+45 20 42 54 55

Fakta

  • Type

    • Rundvisning
    • For børn
    • Jul

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.234357357025
Latitude : 55.538466678744