Lystfiskeri på Sjællands Vestkyst

Året rundt fiskes der på livet løs i farvandene langs Sjællands Vestkyst. Lystfiskere både med og uden erfaring og i alle aldre kan næsten ikke undgå at få noget på krogen. Men udstyret skal være i orden, så besøg først én af jagt- og fiskeriforretningerne i området og husk gyldigt fisketegn.

Kæmpe fisketema i hele efterårsferien

Fishing Zealand er et samarbejde mellem 12 kommuner, der skal udvikle og forbedre lystfisketurisme og fiskemuligheder på Sjælland. I efterårsferien holder de en kæmpe fiske-temauge, hvor fiskeguider, turbåde, sportsfiskerforeninger og mange flere arrangerer en bunke forskellige fiskearrangementer. Fx er der fisketure for børn og familier, kutterture, konkurrencer og krible-krabletur til en å.
Læs det fulde program for Fishing Zealand Ugen, og find de spændende arrangementer på Sjællands Vestkyst her.

Lystfiskerens paradis

Er du til lystfiskeri fra strand er der gode pladser både nord og syd for Korsør, såsom Knivkær, Stibjerg, Lejodde, Højklint og Korsør Lystskov. For ikke at tale om Revspidsen, Halsskov Odde, som nok er det mest kendte lystfisker-sted på Sydvestsjælland. Printvenlig oversigt over fiskevande ved Korsør

Ved Skælskør kan du fiske fra Glænø, Agersø, Vasebro fjordmunding eller Basnæs. Her kommer du med garanti hjem med noget i spanden. Havørred, torsk, hornfisk, fladfisk, regnbueørred og multer bider lystigt på langs hele kysten. Printvenlig oversigt over fiskevande ved Skælskør

Lystfiskeri på øerne Agersø, Omø eller Glænø - de tre øer byder hver især på gode fiskepladser og flotte naturoplevelser.
Agersø og Omø har færgefart flere gange daglig året rundt - se fartplan. Glænø er forbundet til Sjælland med en dæmning.
Printvenlig oversigt over fiskevande på Agersø, Omø og Glænø

Området har også en del vand og søer, hvor der er ideelt at fiske. Fiskeri i søer og vandløb kræver særligt fisketegn. Det er de lokale lystfiskerforeninger, der udsteder dette fisketegn.
Printvenlig oversigt over fiskesøer

Lystfiskeri i Kalundborg Med 160 km kystlinie er der selvfølgelig nogle virkelig gode muligheder for at dyrke lystfiskeri ved Kalundborg. Fx ude ved Røsnæs Fyr, hvor du blandt andet har gode muligheder for at fange hornfisk, eller ved Sortenstenen ved Asnæs skoven eller Kalundborg inderfjord - der især er en god vinterplads. Find på kortet her alle de gode fiskesteder nær Kalundborg.

Lystfiskeri på Sejerø Er du på udkig efter en unik destination til en weekend fisketur, så vil vi anbefale Sejerø. Blandt andet revet på nordspidsen er en drøm for lystfiskere. Det er et stort havørredrevir, og du kan bruge hele dagen på af fiske området det af.  

Del denne side

Kaldredgaardens Put and Take

Kaldredgaardens Put and Take ligger i et naturskønt område i midten af Eskebjerg,
som byder på både ørredfiskeri, og størfiskeri for alle aldre.

Besøg Kaldregaardens Put & Take 

Husk fisketegn

Det er obligatorisk for alle lystfiskere mellem 18-65 år at have et gyldigt fisketegn.

Fisketegn udstedes med gyldighed for:

1 dag / 1 uge / 1 år

Fisketegn købes på fisketegn.dk

Udstyr og orm til lystfiskeren

Marinebutikken

Bådehavnsvej 1, 4220 Korsør
T: 58 35 02 87
www.seel.dk

Fiskehandlere og fiskerestauranter

Hvis det ikke lykkedes at få noget på krogen, kan man ty til den lokale fiskehandler eller fiskerestaurant:

Fiskehuset ved Broen, Korsør

Gittes Fisk, Korsør

Fiskebaren i Bisserup

Cafe Spætten, Sejerø

Agersø Kro, Agersø

Restaurant Fjorden, Kalundborg