Vandreferie

Vandreferie på Sjællands Vestkyst

Her er højt til himlen, og masser af stier, der fører dig ud i den mest fantastiske natur til steder, hvor du kun kan komme til fods.

Kalundborg har noget af Danmarks mest unike natur - og vi har så meget af den, at du næsten har den for dig selv. Prøv en vandretur på det barske og bakkede Røsnæs eller en vandretur på Vestsjællandske største hede Vesterlyng.

En vandretur giver motion og frisk luft, og den kan føre dig ud til steder, der kun kan nås til fods. Og dem har vi heldigvis masser af her i Kalundborg. Vores trampestier fører gennem dybe skove, lange strandstrækninger, fredede naturområder, strandenge og lyngområder.

På Røsnæs finder du vandrestier, der går op og ned af bakke, ud på åben mark og ned til stranden. Et godt udgangspunkt er Røsnæs Naturskole, der ligger næsten på spidsen af Røsnæs. Herfra går der vandreruter til både Vågehøj bunkeren og Røsnæs Fyr. Ved Naturskolen er her også shelters og bålsted, så du kan lave mad og overnatte. Hent her naturstyrelsens folderen over Røsnæs og Fyret.

Eventyrlig natur på Røsnæs

Eventyrlig natur på Røsnæs

Stille vandringer på Røsnæs

Mindfulness kursus i naturen

Stille vandringer v. Sorø sø

Mindfulness kursus i naturen

Træk i vandrestøvlerne

En vandretur giver motion og frisk luft, og den kan føre dig ud til steder, der kun kan nås til fods. Og dem har vi heldigvis masser af her i Kalundborg. Vores trampestier fører gennem dybe skove, lange strandstrækninger, fredede naturområder, strandenge og lyngområder. 

Vores vandreture ved Tissø har ud over den smukke natur også et historisk islæt. Det er her Danmarks største vikingehal har ligget - den er i dag udgravet og markeret med egepæle. Her har der været vikingebosætning i et par hundrede år. Ved Tissø finder du et meget rigt fugleliv, og fra blandt andet udsigtstårnet ved Fugledegård har dig mulighed for at betragte fuglene, uden at skræmme dem. Hent her en folder om Fugledegård ved Tissø - Vikingernes og fuglenes sø

Sejerø er godt 11 kilometer lang og to kilometer bred. Bakkerne eller "bjergene" langs øens kyster indrammer dens flade midte. På Sejerø er der placeret 3 fantastiske vandreruter, der tager dig med ud i en smuk natur, så træk i vandrestøvlerne og oplev Sejerø på tæt hold. Du kan i denne folder om Sejerø finde beskrivelse af 2 af ruterne - den 3 rute, ser du i brochuren på færgen. 

Sejerø

Velkommen til Sejerø

Sejerø - kan mærkes helt ind i sjælen.

Gode råvarer fra Sejerø

Køb gode lokale råvarer på Sejerø

Køb gode råvarer på Sejerø. Sejerø hører efter sigende til et af de steder i Danmark, der har flest solskinstimer og mindst nedbør. Og de mange solskinstimer og den salte havluft giver både frugt, grønt og kød en særlig smag og kvalitet.

fodsporet-kort

Fodsporet

Fodsporet er en natursti, som følger det gamle jernbanespor mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør - en unik naturstrækning gennem det sjællandske landskab, som indbyder til motion og oplevelse

Planlæg turen hjemmefra

'Ud i Naturen' kan du planlægge din vandretur - her kan du finde faciliteter, seværdigheder, indkøbsmuligheder, overnatning og meget andet.

Hvor skal vi overnatte?

En vandretur kan tage et par timer, en halv eller hel dag - eller måske en uge. Der er flere muligheder for overnatning på vandreruterne. Mange steder er der shelters og primitive lejrpladser frit tilgængelige for alle. Vandrerhjem og bed and breakfast ligger også spredt ud over området.

Shelters

Shelters & naturlejrpladser

Shelters og naturlejrpladser

Nekselø er Danmarks smukkeste ø - det er vi i hvertfald mange der synes. Og selv om færgeturen kun tager 20 minutter, så bringer den dig så langt væk fra 'hverdagen', at roen og freden mærkes helt ned i maven, når du går i land på den lille, grønne ø. Nekselø er så lille, at du sagtens kan gå hele vejen rundt på en dag - og det er hele turen værd. Der er to afmærkede stier, som snor sig gennem de mest spændende landskaber. Nordøen byder på runde, grønne bakker og spredte vandhuller. Vestsiden har stejle græsklædte havskrænter, naturen blier mere forblæst og barsk og udsigten er fantastisk. 

Velkommen til Nekselø

Velkommen til Nekselø

Sjællandsleden er en vandrerute der går fra Sjællands Odde i nord til Næstved i syd. Turen er delt op i etaper på 7 - 15 km længde (i få tilfælde 20 km) 11 af ruterne går gennem Kalundborg området. Du kan købe folderen på Kalundborg Turistbureau eller på www.sjællandsleden.dk 

Vandrefestival hvert år i august/september

Hvert år har du og din familie mulighed for at hoppe med på nogle planlagte ture her på Sjælland. Region Sjællands 17 kommuner, regionen og Østdansk Turisme afvikler hvert år i august og september vandrefestival. Turen har forskellige længder og er til forskellige målgrupper. Ta' med ud og gå - læs mere på www.vandrefestival.dk

På Skattejagt i naturen - Geocaching

Geocaching er skattejagt i naturen med GPS. Der er i Kalundborg og Slagelse Kommune udlagt over 100 skatte, der blot venter på at blive fundet. Du kan geocach'e med en speciel GPS-modtager, som du køber lige til formålet - du kan også benytte din mobiltelefon eller den GPS, som du har i bilen. Geocaching er udfordrende, og du og din familie kan få mange sjove timer til at gå med at finde de forskellige skatte. Læs mere her om geocaching.

Navn
Postnummer
Email