Aktiviteter og oplevelser på Vikingeborgen Trelleborg

Ny Trelleborg - videreudvikling..

I dag arbejder blandt andet Slagelse kommune på at Vikingeborgen Trelleborg skal videreudvikles til at blive et Internationalt Oplevelses- og Videnscenter, hvor du blandt andet via de nyeste virkemidler inden for digitale og virtuelle teknologi vil få fortalt historierne om Vikingerne ved Trelleborg. 

Vikingeborgen Trelleborg

Trelleborg er en vikingeborg dateret til år 980. Den var det første fund af en cirkelborg i Danmark, og er siden blevet betragtet som et militært anlæg for datidens vikinger.

De naturskønne omgivelser og den velbevarede borg kan opleves som dengang vikingerne var til. I sommersæsonen kan du få en oplevelsesrig dag; du kan blive viking for en dag og derved opleve hvordan man dengang benyttede bue og pil og f.eks. lavede dit eget smør. Besøger du smedjen kan du støbe dit eget smykke eller smede din egen kniv og meget mere.

Vikingetidens militære magtsystem
Vikingetiden satte Danmark på landkortet. De danske vikingerne var kendt og frygtet for deres plyndringer. At de tilmed også var hedninge, gjorde det ikke bedre.

Vikingeborgen Trelleborg blev bygget af Kong Harald Blåtand i hans kamp for at styrke sin position i kampen om kongemagten, og vikingeborgen Trelleborg står i dag som den bedst bevarede konge og vikingeborg. Gå ind i langhuset. Spol tiden tilbage til 900-tallet og forestil dig vikingerne sidde omkring bålet og fortælle historier. Mærk hvordan duften af røg fra bålet rammer dig i næsen og sætter sig i tøjet.

Oplev vikingelandsbyen Slagløse, og mærk vikingelivet på egen krop. Deltag i krigertræning på ægte vikingemanér, bag fladbrød, og lav mad over bål. Og så kan du i øvrigt teste dig selv med pil og bue. Besøg museet, og se fund fra området. Se skitsen over gravpladsen og nogle af de fundne skeletter, og bliv klogere på vikingernes liv. Hvor gamle de blev, og hvordan var de bygget? Se også Danmarks eneste bevarede vikingeskjold, som blev fundet i 2015.

I 2020 forventes Vikingeborgen Trelleborg at åbne som et internationalt videns- og oplysningscenter. Her vil borgens og vikingernes historie blive fortalt endnu mere indgående - også i digital form Husk også den store Vikingefestival.

Hvert år i juli invaderer op mod 1100 vikinger Trelleborg, og giver dig en autentisk vikingeoplevelse med boder og oplevelser for hele familien. Er du ude i god tid, kan du indlogere hele familien og bo på vikingemanér i en uge langt væk fra mobiltelefoner og tv.

Gratis adgang Entré i forbindelse med særarrangementer: Vikingefestivalen Trelleborg. Læs mere om Slagelse Kommune store udviklingsplaner for Trelleborg på www.nytrelleborg.dk

Trelleborg

Historisk fæstning og spændende museum

Kontaktinformationer

Vikingeborgen Trelleborg
Trelleborg Allé 4, Hejninge
4200 Slagelse

Telefon: +45 58549506
Hjemmeside

 

Fakta om Trelleborg

- Borgen er opført af kong Harald Blåtand

- Trelleborg er en cirkulær hovedborg med en diameter på 170 meter

- Hovedborgen er befæstet med en 17 meter bred ringvold

- Portene i volden er placeret i de 4 verdenshjørner

- Den ligger på halvøen mellem sammenløbet af Vårby Å og Tude Å

- Danmarks eneste vikingeskjold er fundet ved Trelleborg

- Borgen blev udgravet i perioden 1934 – 1942

- I gravene er fundet fornemme ting såsom perler, bronzespænder og spillebrikker

- Ringborgen er konstrueret over et sofistikeret matematisk målesystem

Gerlev Legepark

Kæmpe legeplads for hele familien

Shopping i Slagelse

Slagelse bymidte byder på masser af specialforretninger, VestsjællandsCentret og hyggelige Caféer. 

Panzermuseum East

Koldkrigsmuseum for hele familien

Cirkusland

Cirkusland med dyreshow, kæmpe legeland, cirkusmuseum og meget mere