Bistro Bispegården | Sjællands Vestkyst

Bistro Bispegården

– uformel fransk stemning

Bistro Bispegården er kort fortalt ærlig mad uden så mange dikkedarer. Gode lokale og økologiske råvarer den gastronomiske bund for et usnobbet køkken, hvor maden er, hvad den giver er sig ud for at være - befriende uprætentiøs god mad, der bare smager godt og mætter. Vandrehjemmets køkkenkoncept er flyttet ind i historiske rammer med Bistro Bispegården, og den historiske bygning i Højbyen byder nu indenfor i det rustikke køkken. Efter fransk bistroforbillede er ideen, at du lige dropper forbi til dagens ret – eventuelt med dessert – når du ikke lige selv har tid til at lave mad og måske mødes med venner og bekendte til et glas vin eller to.

Her hersker en uformel ”hjemmestemning” i de enkle og traditionsrige lokaler, hvor atmosfæren straks får dig til at føle dig velkommen. Lad skuldrene falde ned, og slap helt af – her bliver der nemlig ikke holdt så stramt på formerne, når der bliver serveret hjemmelavet mad fra bunden med sæsonens råvarer til helt rimelige priser. Du kan fx lægge ud med en suppe, salat eller charcuteri-bræt efterfulgt af dagens ret og runde af med en af de skønne hjemmelavede desserter – ofte serveret med frugter eller bær i sæson.   
Du behøver ikke at sætte en hel aften af til et besøg på Bistro Bispegården, men sandsynligvis har du lyst til at blive hængende et par timer i den hyggelige stemning. Og du er ganske enkelt glad og tilfreds efter en uformel middag på bistro Bispegården.

Det er muligt booke bistroen til festlige lejligheder i familien eller firmaet. Ved større arrangementer bliver menuen udarbejdet i samråd med arrangør, bygget på stedets mad filosofi.

Råvarerne
Drikkekortet kalder på enkle gedigne drikke og fødevarer. Økologiske øl. En italiensk rød- og hvidvin, en Beaujolais eller en hvid østrigsk Grüner Veltliner uden kemikalier. Prøv en sjov aperitif fra Norhlund på Mols, og så er der økologiske sodavand.
Hovedparten af kødet kommer fra Mineslund, en lokal økologisk gård. En del af grøntsagerne er fra Røsnæs, og af melet til det hjemmebagte brød kommer fra Mejnerts Mølle, lidt øst for Kalundborg.

Menukortet kunne fx byde på:
Dagens forret 
Farserede courgetter i tomatsovs med urter fra haven, serveret med hjemmebagt brød.
Dagens hovedmåltid 
Økologisk oksekød stegt med salvie og serranoskinke, ovnstegte kartofler og dressing.med årstidsaktuelle varme grøntsager -  der følger to friske salater med ugens menu, fx blomkålssalat med tahin creme og en kulørt salat med bagte peberfrugter.
Dagens vegetarret
Samme hovedret, selvsagt uden kød, men med flere grøntsager.
Dagens dessert
Hjemmebagt lun hindbærtærte med koldt flødeskum.

Del denne side

Opdateret af:

VisitVestsjælland A/S info@visitvestsjaelland.dk
 

Kontakt

Adresse

Adelgade 6B
4400 Kalundborg

Telefon

+45 59522130

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.082226799
Latitude : 55.680690299