Nekselø | VisitVestsjælland

Nekselø

Nekselø en dejlig naturskøn ø i Sejerøbugten

På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne blomster og dyr og 2 skønne trampestier, der bringer dig rundt om øen. Hopper du på den lille færge til Nekselø, venter der en helt særlig oplevelse. Vi er nemlig mange, der mener, at Nekselø er Danmarks smukkeste ø. Turen starter ved den lille havn, hvor der er en fantastisk børnevenlig strand langs med molen ind til øen. Nekselø er så lille, at du sagtens kan gå hele vejen rundt på en dag, og det er hele turen værd.

Husk at medbringe frokostkurven, der kan nemlig ikke købes mad og drikke på øen. Toilet og drikkevand findes ved havnemolen.

Der er to afmærkede ruter med stier, som snor sig gennem de mest spændende landskaber. Turen på Nordsiden byder på runde, grønne bakker og spredte vandhuller. Når du kommer over på vestsiden, er der stejle græsklædte havskrænter, naturen bliver mere forblæst og barsk, og udsigten er fantastisk. Turen på sydsiden fører dig forbi den lille kirke, der blev indviet i 1931. Den sidste del af turen går gennem en dyb og 'vild' skov, før du kommer tilbage til havnen. Husk gode travesko - terræn og veje er ikke til cykler. Klapvogne og trækvogne skal nok holde sig til grusvejene.


Naturen på Nekselø byder på sjældne blomster og dyr

Det specielle klima på Nekselø giver varme til svalerod, rosenkatost, hjortefod og merian, der ellers er sjældne på vores breddegrader. Nekselø er kendt for sine klokkefrøer, der er blandt de mest truede dyrearter i Nordeuropa. En lun sommeraften kan du høre den karakteristiske dybe syngende lyd over søerne.

Læs mere om Sejlplaner og NekseløDel denne side

Rigt fugleliv på Nekselø

Nekselø er et fint sted at se på fugle. Strandskade og vibe er almindelige, men også stor regnspove, klyde m.fl. kan ses. Skarv og edderfugl er almindelige fugle langs kysterne.

På grund af den særprægede natur har hele øen været fredet siden 1951. 

En flot natur skal passes godt

Øen skal afgræsses - ellers vil den blive overgroet af krat og træer. Derfor bliver der hvert år i maj måned sejlet 15 ammekøer med kalve og en tyr over til øen. De står for naturplejen på sydøen, mens en lokal ølandmand har får og køer på nordsiden af øen. Selv om der er tyre, kan I sagtens gå i foldene - dyrene har travlt med at græsse og nyde udsigten.

Så var der dengang

Nekselø er privatejet og har 21 faste indbyggere – 17 voksne og 4 børn. Flere af dem har boet på øen hele deres liv. En af dem er Roar Slots, der er 81 år, han husker tiden, hvor der ikke var nogen færge – og man kunne køre til Nekselø ad revet i hestevogn. Selv tog han sidste tur over revet i 1967 – nu er der for meget vand til, at man kan gå der. Som ung roede Roar turister over til øen – billetprisen var 25 øre.