Cykelferie | Vestsjælland | Sjællands Vestkyst | Danmark

Cykelferie

Sus igennem Sjællands Vestkyst på to hjul

Danmark er det næstmest cyklende land i Europa - lige efter Holland - og vi elsker især at cykle, når vi er på ferie. Det er den optimale måde at komme rundt i naturen, sanse landskabet og gøre hyggelige stop for en lokal forfriskning. Og så er det sundt. Tag de øde cykelstier gennem fredede naturparker, og mærk havbrisen i håret.

På Sjællands Vestkyst findes der helt unikke cykelruter, der kan tilpasses præcis dine ønsker, om du vil smage på de lokale råvarer, tage på vinrute eller gå på opdagelse på nogle af Sjællands Vestkysts hemmelige strande. Har du ikke selv mulighed for at tage cykel med på ferie, er der flere muligheder for at leje en cykel, så der er ingen undskyldninger for ikke at træde i pedalerne på Sjællands Vestkyst, hvor du oftest har cykelstierne helt for dig selv.

Smagen af Sjællands Vestkyst byder på 10 cykelruter rundt på Sjællands Vestkyst og beskriver oplevelser, overnatning og spisesteder undervejs. Der er særligt fokus på lokale fødevarer.

Du kan også planlægge din egen rute. Når du cykler eller vandrer, går ferien så langsomt, at der er tid til at opleve det hele og stoppe op for at nyde udsigten. Området byder på masser af cykeloplevelser på små hyggelige veje med fredelig trafik. Der er masser af gode stier, så du kan finde en flot tur, der tager et par timer, en hel dag eller en uge. Find nogle spændende steder at holde pause, indlæg en dejlig frokost og medbring forfriskninger til et ’hvil med god udsigt’. Find forslag til ruter hos Dansk Cyklist Forbund

Du kan også bruge Friluftsguiden til at planlægge din helt egen rute med overnatning i det fri undervejs.

Planlæg din cykelferie med hjælp fra VisitVestsjælland eller brug guiden her 

Smagen af Sjællands Vestkyst

Oplev ti kulinariske cykelruter hér

Klostersporet i Kalundborg er en teknisk rute med muligheder for at køre et par lange lige stræk. Ruten er middel kuperet og kører ad små og snørklede stier ind imellem træerne i Klosterskoven. Ruten kan varieres fra ca. 3 til 6 km, afhængig af hvilket spor du tager. Start turen på parkeringspladsen ved Lerchenfeldtvej.

Mountain bike-ruter omkring:

Kalundborg

Korsør


Leje af cykler

Se her hvor du kan leje cykler.

Outdoor Gateways

Outdoor Gateways er et skandinavisk samarbejde af virksomheder, der gerne vil give dig en særlig oplevelse, når du tager på tur i naturen. De har trådløst internet, overnatning, viden om lokale ruter, lappegrej til din cykel m.m.

Planlæg en fantastisk cykelferie

Cykelferien starter ved planlægningen og det er ikke så kedeligt, som det kan lyde. Saml familien og bliv inspireret af cykelruter og attraktioner, og find ud af, hvilke spændende ting i nærheden af ruten.
Læs mere her

5 råd til en vellykket fisketur med børnene

Den nemmeste måde at lære børn om fisk og fiskeri er at lade dem prøve selv. Børnene bliver glade og stolte, når de får en fisk på krogen og kan vise deres fangst frem for de voksne.
Læs hele artiklen her