Panzermuseum East

Den kolde krig blev aldrig varm ...

... men hos Panzermuseum East er det godt nok tæt på!!

”Kom og giv ungerne en sjov dag med historiske oplevelser fra et verdensbillede for ikke så længe siden. Dengang bedstefar var en langhåret fryns, moden var flip & svaj, telefoner faktisk havde kabler, og verden var delt i øst og vest”

Oplev hos Panzermuseum East, Skandinaviens største samling af køretøjer, uniformer, effekter m.m. fra den østlige side af jerntæppet under den kolde krig. Over 60 restaurerede og rullende panser- og specialist køretøjer er placeret i 3500 m2 levende displays med fokus på fortællinger fra socialiststaternes hære og samfund i perioden 1945-91.

I museets action-park kan ungerne bl.a. boltre sig i skyttegrave og befæstninger, prøve kræfter med børne-feltbanen, eller få en tur i sidevognen på en veteran-motorcykel. Leg og lær om mekanik ved interaktive legestationer, eller oplev den lille biograf ombord på det enorme veteran passagerfly, der med åben cockpit er et akademi for juniorpiloter.

Naturparken er som skabt til friluft og picnic, og der kan altid suppleres med forsyninger fra den stemningsfyldte café ”Bomben”. Besøget kan desuden foreviges med ”grønne” minder fra den nye, superflotte 70 m2. merchandise/militaria butik ”Panzer-magazinet”.

Så kom, og oplev, hvordan livet var ovre på den anden side af muren.

Entré betales i Café Bomben

Åbningstider

Panserstyrkernes udvikling under den kolde krig

Som en klodset sidenote fra 1.verdenskrig, udviklet til at bryde den fastlåste stillingskrig, rullede panservåbenet ind i anden verdenskrig i 1939 som en relativt uprøvet våbenart. Dens implementering var meget forskellig iblandt de krigsførende lande, men de tyske blitzkrieg felttog viste tidligt hvad koncentrerede panserenheder i samspil med flystøtte kunne opnå.

Seks år senere havde panservåbenet undergået en monumental teknologisk og taktisk udvikling. Og ved brændpunkter som Hannut, Brody, El Alamein, Kursk, Ardennerne og Berlin havde kampvognen, med dens mobilitet og slagkraft, forlængst cementeret sin taktiske betydning der ændrede principperne for landkrigsførelse, og blev udslagsgivende for krigsudfaldet i Europa.

Blandt nationerne til at drage blodige erfaringer heraf var Sovjetunionen, der ovenpå massive materielle og menneskelige omkostninger, kom ud af krigen som den materielt overlegne og pansertaktisk mest erfarne af sejrherrerne. Og som her underbyggede sine principper for en kommende afvikling af landkrigs konflikter med massive panserstyrker og mobiliseret mekanisk infanteri.

FLYET / BIOGRAFEN

Det store passagerfly "Bac 1-11" med plads til 100 personer, er opstillet i midten af gårdspladsen. Flyet er opbygget som en lille biograf hvor der i løbet af dagen vises forskellige korte filmklip.

Cockpittet er åbent, og børn og voksne kan lege kaptajner og piloter.

Kontakt

Panzermuseum East
Fladholtevej 18
4200 Slagelse

Mail: allan(at)panzermuseumeast.dk
Telefon: +45 20259048
www.panzermuseumeast.dk

Find vej