Skoven er den ultimative kur når du er udkørt | Sjællands Vestkyst

Skoven er den ultimative kur når du er udkørt

Fredag, december 30, 2016

Mangler du mentalt energi og fysisk overskud, som så mange andre danskere? Så skulle du tage at gå en tur i skoven. Forskningsstudier fortæller nemlig, at skoven er den bedste behandling for stressramte – faktisk endnu bedre end medicin og mange andre behandlingsmetoder.
Det er Københavns Universitet, der i samarbejde med Skov & Landskab præsenterer de overraskende forskningsresultater, og der er masser af positive effekter at hente blandt træer og buske. Forskningen viser, at et landskab af træer, skov og natur er super sundt for os, og det virker i særklasse godt som terapi mod stress.

Et andet stort studie lavet af Statens Institut for Folkesundhed og Skov & Landskab, hvor over 20.000 danskere deltog, kunne dokumentere at danskere, der bor mere end en kilometer fra et grønt område, har et dårligere alment helbred, føler mere fysisk smerte og oplever et højere stressniveau end folk, der bor tættere på naturen. Ligeledes er der også større sandsynlighed for, at du er overvægtig, hvis du bor langt fra et grønt område.

Mennesker, der er meget stressede, kan have svært ved at være sammen med andre mennesker, fordi de føler, at mennesker stiller for mange krav til dem. Den vilde natur er derimod noget af det mindst krævende, fordi den ikke skal passes, men kan klare sig selv.
Det viser sig, at når du kigger på et område af træer slapper din hjerne lige så meget af, som hvis den kiggede på et hav af bølger. Så hvis du føler dig udkørt, er det bare med at komme en tur ud i skoven, hvor krop og sind kommer helt ned i laveste gear.

Del denne side