Stress af med spa | Sjællands Vestkyst

Stress af med spa

Mandag, januar 2, 2017

Spa og wellness er blevet begreber, de fleste efterhånden har stiftet bekendtskab med. Det er blevet tilgængeligt for alle, og vi har i stor stil taget fænomenet til os.

I en fortravlet hverdag kan spa og wellness skabe ro og geare krop og sind helt ned. Og så kan du forkæle en du holder af i stor stil.

Køen i Netto er lang, og du står allerbagest. Kassebåndet er gået i stå, din indkøbskurv er fyldt med aftensmaden, som du skal tilberede efter at have hentet børnene, men i virkeligheden burde dit fokus lægge på jobbet, hvor du har en præsentation i morgen. Og så var der også lige det der arrangement, du skal sørge for at holde for vennerne. Og så trænger hjemmet i øvrigt også til en ordentlig rengøring, og hvad er det nu liiiige, du har glemt? Pyyyha!
Kan du nikke genkendende til en lignende situation, er du langt fra den eneste, for vi har en tendens til at fylde mere ind i skemaet, end vi kan overskue. Og netop dét er en af grundene til, at danskerne stresser. Der er simpelthen ikke nok mentale frikvarterer i hverdagen til at geare helt ned og få genopladet batterierne. Vi har behov for pauser i dagligdagen og er derfor begyndt at surfe med på spa- og wellness-bølgen, som indenfor de seneste år har skyllet ind over os.
Filosofien bag spa-fænomenet er tanken om en sund sjæl i et sundt legeme. Det handler om at være i balance, og spa og wellness kan virkelig være med til at tømme både krop og sind for stress.
Det er som om, at vi er begyndt at søge væk fra fladskærme, biler og designerkøkkener. Materialismen styrer ikke længere vores liv, og i stedet er vi blevet bevidste om at få oplevelser og forkæle os selv og hinanden.

Spa er blevet hvermands eje

Repertoiret hos alverdens spa- og wellnesscentre er i dag eksploderet, og udover de klassiske kure med ler, æteriske olier, mudder og diverse helbredende urter kan man både blive masseret i chokolade og avocado. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det er blevet mere tilgængeligt, og folk kommer alene alene, som veninder eller par eller som mor og datter. Hvis man ikke får set så meget til hinanden, er det virkelig en god måde at være sammen på, for der er tid til at snakke og bare slappe fuldstændig af sammen, mens professionelle sørger for, at man har det godt. Spa handler om at stresse helt ned.

Ikke kun det bedre borgerskab
Spa er blevet et fænomen, som ikke kan ignoreres. Vi vil peeles, maseres, varmes, afgiftes, udrenses, smøres ind og henføres af stimulerende dufte. Vi vil kort sagt forkæles. Det kan være en times tid, der løfter krop og sjæl på en ellers regnvejrstung tirsdag, eller det kan være på et længere ophold i udlandet. Tidligere har spa-ophold været forbeholdt de mere velhavende danskere typisk på en længere rejse til udlandet – men rundt omkring i Danmark ruller spabølgen, og der er rig mulighed for at finde meget varierede spaophold, som ikke blot er forbeholdt overklassen.

Del denne side