Vandrerferie | Vestsjælland | Sjællands Vestkyst | Danmark
Fat vandrestøvlerne og drag ud i den smukke natur på Sjællands Vestkyst

Vandreferie

Sjællandsleden

Sjællandsleden er en vandrerute der går fra Sjællands Odde i nord til Næstved i syd. Turen er delt op i etaper på 7 - 15 km længde (i få tilfælde 20 km).
Se mere på  www.sjællandsleden.dk 

fodsporet-kort

Fodsporet

Fodsporet er en natursti, som følger det gamle jernbanespor mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør - en unik naturstrækning gennem det sjællandske landskab, som indbyder til motion og oplevelse

Fodsporet

Fodsporet er en natursti, som følger det gamle jernbanespor mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør - en unik naturstrækning gennem det sjællandske landskab, som indbyder til motion og oplevelse

Vandreture i og omkring Sorø

Vandreture i og omkring Sorø byder blandt andet på SORØ SØSTIVEDSØ VANG - KONGSKILDE (Jyderupstien), BANESTIENBRUNEMARKSTIEN og mange flere ruter.  Se dem alle her

Naturpark Åmosen

Naturpark Åmosen er et område med unikke kultur-, natur-, geologiske og landskabmæssige værdier. Naturparken udgør en sammenhængende “fugtig” landskabskorridor bestående af ådale, søer og moseområder, som strækker sig 45 km igennem et kuperet morænelandskab. Naturparken har et samlet areal på ca. 8000 ha. Læs mere om Naturpark Åmosen

Sporene gennem Kulturlandskabet nord for Sorø

Natursti ved Bromme Plantage, 6 km nord for Sorø.
To stier på 3 og 5 km. Der er afmærket 2 ruter
Læs mere her

Sammenhængen mellem 4 spor syd for Sorø

Natursti syd for Sorø.
En samlet oversigt over sporene ved Lynge-Frederiksberg (10 km), Alsted skov (8 km), Broby Vesterskov (4 km) og Kongsgårdens naturstier (3 km)

Læs mere her

Natursti i Grydebjerg Skov i Sorø.

Natursti i Grydebjerg Skov i Sorø.
Sti på 5 km

Læs mere her

Eventyrlig natur på Røsnæs

Eventyrlig natur på Røsnæs

Røsnæs

På Røsnæs finder du vandrestier, der går op og ned af bakke, ud på åben mark og ned til stranden. Et godt udgangspunkt er Røsnæs Naturskole, der ligger næsten på spidsen af Røsnæs. Herfra går der vandreruter til både Vågehøj bunkeren og Røsnæs Fyr. Ved Naturskolen er her også shelters og bålsted, så du kan lave mad og overnatte. Hent her naturstyrelsens folderen over Røsnæs og Fyret.

Tissø

Vores vandreture ved Tissø har ud over den smukke natur også et historisk islæt. Det er her Danmarks største vikingehal har ligget - den er i dag udgravet og markeret med egepæle. Her har der været vikingebosætning i et par hundrede år. Ved Tissø finder du et meget rigt fugleliv, og fra blandt andet udsigtstårnet ved Fugledegård har dig mulighed for at betragte fuglene, uden at skræmme dem. Hent her en folder om Fugledegård ved Tissø - Vikingernes og fuglenes sø

Velkommen til Nekselø

Velkommen til Nekselø

Vandring på Nekselø

Nekselø er Danmarks smukkeste ø - det er vi i hvertfald mange der synes. Og selv om færgeturen kun tager 20 minutter, så bringer den dig så langt væk fra 'hverdagen', at roen og freden mærkes helt ned i maven, når du går i land på den lille, grønne ø. Nekselø er så lille, at du sagtens kan gå hele vejen rundt på en dag - og det er hele turen værd. Der er to afmærkede stier, som snor sig gennem de mest spændende landskaber. Nordøen byder på runde, grønne bakker og spredte vandhuller. Vestsiden har stejle græsklædte havskrænter, naturen blier mere forblæst og barsk og udsigten er fantastisk.
Læs mere her

Sejerø

Velkommen til Sejerø

Sejerø - kan mærkes helt ind i sjælen.

Vandringer på Sejerø

Sejerø er godt 11 kilometer lang og to kilometer bred. Bakkerne eller "bjergene" langs øens kyster indrammer dens flade midte. På Sejerø er der placeret 3 fantastiske vandreruter, der tager dig med ud i en smuk natur, så træk i vandrestøvlerne og oplev Sejerø på tæt hold. Læs mere om Sejerø her

Eskebjerg Vesterlyng

Eskebjerg Vesterlyng er med sine 326 ha Sjællands største græsningsoverdrev. Hele området blev fredet i 1945. 
Eskebjerg Vesterlyng er privatejet, og anvendes til fællesgræsning for løsgående heste og kreaturer. 
Halvøen Stold i den nordøstlige del ejes af staten og er militært skydeterræn. Hertil er ikke offentlig adgang.  
Læs mere her

Vindekilde og Vågehøj

Gå en tur op på Vågehøj. Her kan du nyde udsigten over det smukke Vindekilde, og gå en tur ned i bunkeren under højen og se den flotte udstilling af effekter fra 2. Verdenskrig. 

Fra Vågehøj 56 m over havet er der en storslået udsigt. I klart vejr kan du se bl.a. Fyn, Samsø og Mols.
Læs mere her

Korsør Station - Trelleborg

Fra Korsør Station går ruten gennem de bløde istidsbakker ud på stranden ved Knivkær. Senere gås i vikingernes fodspor, der slutter ved Trelleborg. Tude Å var vikingernes adgang til Storebælt, og Trelleborg var deres forsvarsværk.

Læs mere her

Landsgrav - Lorup Skov

Længde 12 km - ruten er ikke skilte
Ved Europavej fortsætter vi ad Blindekildevej og lidt senere kommer vi forbi Hellig Anders' kilde. Efter de travle gader følger vi stien rundt om skolen til Antvorskov Ruin.

Læs mere her

Slagelse - Dalmose

Længde 15 km - ruten er skiltet
Fodsporet er en natursti, som er anlagt på den nedlagte jernbanestrækning mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør. Fodsporet udgør en grøn korridor gennem agerlandet.

Læs mere her

Skælskør - Sibberup

Længde 14 km - ruten er skiltet
Her findes gamle borge og små landsbyer. Borreby ligger venligt åbent - gå gerne over broen og ind i første borggård samt rundt i parken.

Læs mere her

Kalundborg Vandrehjem

Danhostel Kalundborg Vandrerhjem er et ideelt udgangspunkt for en vandretur på Røsnæs

Træk i vandrestøvlerne

En vandretur giver motion og frisk luft, og den kan føre dig ud til steder, der kun kan nås til fods. Og dem har vi heldigvis masser af her i Kalundborg. Vores trampestier fører gennem dybe skove, lange strandstrækninger, fredede naturområder, strandenge og lyngområder. 

På Skattejagt i naturen - Geocaching

Geocaching er skattejagt i naturen med GPS. Der er i Kalundborg og Slagelse Kommune udlagt over 100 skatte, der blot venter på at blive fundet. Du kan geocach'e med en speciel GPS-modtager, som du køber lige til formålet - du kan også benytte din mobiltelefon eller den GPS, som du har i bilen. Geocaching er udfordrende, og du og din familie kan få mange sjove timer til at gå med at finde de forskellige skatte. Læs mere her om geocaching.

Planlæg turen hjemmefra

'Ud i Naturen' kan du planlægge din vandretur - her kan du finde faciliteter, seværdigheder, indkøbsmuligheder, overnatning og meget andet.

Hvor skal vi overnatte?

En vandretur kan tage et par timer, en halv eller hel dag - eller måske en uge. Der er flere muligheder for overnatning på vandreruterne. Mange steder er der shelters og primitive lejrpladser frit tilgængelige for alle. Vandrerhjem og bed and breakfast ligger også spredt ud over området.

Shelters

Shelters & naturlejrpladser

Sov under stjernerne!