Aktiviteter og oplevelser på Vikingeborgen Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg

Trelleborg er en vikingeborg dateret til år 980. Den var det første fund af en cirkelborg i Danmark, og er siden blevet betragtet som et militært anlæg for datidens vikinger.

De naturskønne omgivelser og den velbevarede borg kan opleves som dengang vikingerne var til. I sommersæsonen kan du få en oplevelsesrig dag; du kan blive viking for en dag og derved opleve hvordan man dengang benyttede bue og pil og f.eks. lavede dit eget smør. Besøger du smedjen kan du støbe dit eget smykke eller smede din egen kniv og meget mere.

Vikingetidens militære magtsystem
Vikingetiden satte Danmark på landkortet. De danske vikingerne var kendt og frygtet for deres plyndringer. At de tilmed også var hedninge, gjorde det ikke bedre.

Vikingeborgen Trelleborg blev bygget af Kong Harald Blåtand i hans kamp for at styrke sin position i kampen om kongemagten, og vikingeborgen Trelleborg står i dag som den bedst bevarede konge og vikingeborg. Gå ind i langhuset. Spol tiden tilbage til 900-tallet og forestil dig vikingerne sidde omkring bålet og fortælle historier. Mærk hvordan duften af røg fra bålet rammer dig i næsen og sætter sig i tøjet.

Oplev vikingelandsbyen Slagløse, og mærk vikingelivet på egen krop. Deltag i krigertræning på ægte vikingemanér, bag fladbrød, og lav mad over bål. Og så kan du i øvrigt teste dig selv med pil og bue. Besøg museet, og se fund fra området. Se skitsen over gravpladsen og nogle af de fundne skeletter, og bliv klogere på vikingernes liv. Hvor gamle de blev, og hvordan var de bygget? Se også Danmarks eneste bevarede vikingeskjold, som blev fundet i 2015.

I 2020 forventes Vikingeborgen Trelleborg at åbne som et internationalt videns- og oplysningscenter. Her vil borgens og vikingernes historie blive fortalt endnu mere indgående - også i digital form Husk også den store Vikingefestival.

Hvert år i juli invaderer op mod 1100 vikinger Trelleborg, og giver dig en autentisk vikingeoplevelse med boder og oplevelser for hele familien. Er du ude i god tid, kan du indlogere hele familien og bo på vikingemanér i en uge langt væk fra mobiltelefoner og tv.

Gratis adgang Entré i forbindelse med særarrangementer: Vikingefestivalen Trelleborg. Læs mere om Slagelse Kommune store udviklingsplaner for Trelleborg på www.nytrelleborg.dk

Kontaktinformationer

Vikingeborgen Trelleborg
Trelleborg Allé 4, Hejninge
4200 Slagelse

Telefon: +45 58549506
Hjemmeside

 

Vikingeborgen Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg

De naturskønne omgivelser og den velbevarede borg kan opleves som dengang vikingerne var til. 

Sjov for børn i Slagelse

Vikinger, legeparker, kyst og natur - Slagelse i børnehøjde. 
Læs mere her